рецепт мамалыгиНекоторых «счастливчиков» на присяге на гражданство спрашивали рецепт мамалыги)))) Вот, пожалуйста!!!

Rețetă pentru mămăliga perfectă

Știm că mămăliga este una dintre mâncărurile tradiționale românești. În afara faptului că este un preparat ușor de făcut, timpul de preparare este unul scurt. Mai mult, le puteți cere și ajutorul celor mici în bucătărie, pentru a realiza mămăliga perfectă. La baza acestei rețete stă mălaiul, care se fierbe în apă, în proporție de 1 la 4, sau dacă doriți o mămăligă mai moale chiar de 1 la 2. Dar mai simplu să faceți mămăliga cu o cană de mălai și 3-4 căni de apă.

3 pași pentru a prepara mămăliga perfectă:

1. Se pun 500 mililitri de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare, pentru a scurta procesul. În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, puteți începe să adăugați mălaiul, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloașelor.

2. După ce terminați de adăugat mălaiului, focul se dă la mic, iar conținutul se lasă la fiert. Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn.

3. În momentul când observați că marginile mămăligii au început să se adune spre centru sau ați gustat și este gătită, stingeți focul și răsturnați-o pe o farfurie întinsă sau pe un fund de lemn, cum făceau bunicile noastre.

Sfaturi:

Unele persoane preferă să înlocuiască apa din compoziția mămăligii cu zer, lapte sau chiar smântână. Dacă vreți să păstrați rețeta tradițională, dar doriți un preparat mai cremos, puteți adăuga în timpul fierberii o jumătate de cană cu lapte.

А вот и перевод:

Рецепт для отличной мамалыги

Знаем, что мамалыга -это одно из традиционных румынских блюд. Кроме того, что это блюдо легко приготовить, но ещё и быстро. Более того вы можете попросить помощи и самых маленьких(детей) на кухне для того, чтобы мамалыга получилась отличной. В основе этого рецепта лежит кукурузная мука,которая варится в воде, в пропорции 1/4, или, если хотите мамалыгу более мягкую, даже в пропорции 1/2. Но проще, приготовьте мамалыгу с одной кружкой кукурузной муки и 3-4 кружками воды.

3 шага для приготовления отличной мамалыги

1. Ставится 500 мл воды подогреваться, в котелок или кастрюлю, на большой огонь, для того, чтобы сократить процесс. В момент, когда вода закипит, можете начать добавлять кукурузную муку, постоянно помешивая, чтобы избежать формирования комков.
2. Когда закончите добавлять кукурузную муку, сделайте огонь минимальным, а консистенция оставляется вариться. Для того, чтобы не прилипала, постоянно мешается с помощью деревянной ложки.
3. В момент, когда заметите, что края мамалыги начали собираться к центру или вы попробовали и она готова, потушите огонь и переверните ее на большую плоскую тарелку или деревянную разделочную доску, как делали наши бабушки.

Советы

Некоторые люди предпочитают заменить воду из состава мамалыги на сыворотку, молоко или даже сметану. Если хотите сохранить традиционный рецепт, но желаете получить блюдо более сливочное, можете добавить во время варки пол кружки молока.